בלוג

באיזה מקרים הפכים משלימים ומה מבדיל בין זוגיות לעבודה?

שתפו את המאמר

באיזה מקרים הפכים משלימים ומה מבדיל בין זוגיות לעבודה?

בזוגיות יש לנו חיבור למטרה משותפת וידיעה שהמטרה לא תושג בהצלחה בלעדי.

במקום העבודה, החלק שלנו בתוך המכלול לא תמיד ברור. גורמים כמו היררכיה של מקצועיות וותק, תחלופת עובדים, צוותים חדשים וחוסר בהירות בהעברת מסרים מצד המנהלים יכולים להוביל לקושי בחיבור עובדים למטרות משותפות.

החדשות הטובות הן שזה בהחלט אפשרי לחבר את העובדים למטרות, ליצור מעורבות אמיתית של כל אחד ואחת מהצוות וליצור תחושה של משמעות אישית והצלחה. ריכזתי מספר נקודות שכדאי להתייחס אליהם כדי לחזק את המעורבות האישית של העובדים ולהגדיל את הזדמנויות לביטוי אישי.

1. מעורבות בבניית המטרה והאמצעים להגשמתה

מחקרים הוכיחו שהדרך הטובה ביותר לחבר אנשים למטרה היא לאפשר להם להיות מעורבים בבניית המטרה ובפיתוח האמצעים להגשמתה. כאשר אנו מעורבים בעשיה, אנו חווים משמעות וסיפוק, מאמצים מטרות ופועלים באופן מיטבי להשיג אותן. כאשר מאפשרים לאנשים לבנות את האמצעים להשגת המטרה, כל אחד תורם מיכולותיו המיוחדות ומבטא את הגוון הייחודי לו.

2. כלל 100% אחריות של כל אחד כלפי המשימה המשותפת

אחת הטעויות הנפוצות בעבודת צוות היא לחשוב שכל אחד מחוייב באופן חלקי לשותפות. כלומר, כל אחד נותן חלק מהמשאבים שלו ותורם חלק למכלול. זה פשוט לא נכון. אנחנו תמיד 100% אחראים למעשינו ומשקיעים 100% במשימות שקיבלנו על עצמנו. מתוך הנחה שכולנו רוצים להיות שותפים להצלחה, חשוב לוודא שחברי הצוות נרתמים ותורמים את הכישורים, המומחיות והמקצועיות שלהם לטובת השותפות ולהשגת המטרה.

3. יותר הקשבה ופתיחות ופחות אגו

כל עוד נשאר עם ראש פתוח ונקיים תקשורת פתוחה, נוכל להגיע רחוק. ברגע שהאגו מעורב, עולה מחשבה שהצלחת האחד היא על חשבון הצלחת השני. באופן אוטומטי, מחשבה יוצרת מציאות. אנחנו לוקחים כל דבר באופן אישי, נעלבים, מסתגרים. התקשורת משתבשת, מייצרים תירוצים במקום תוצאות ובסופו של דבר נוכיח שבאמת אי אפשר לפעול יחד.

4. יצירתיות ושילוב כוחות

הוכח שגיוון בצוותים: שיתוף אנשים ממקומות שונים, ממוצאים שונים וממחלקות שונות מהווה אמצעי לפיתוח יצירתיות ומצויינות. אם כולנו היינו אותו הדבר, לא היינו צריכים לשלב כוחות אבל התוצאות שלנו היו מוגבלות. כאשר אנחנו יודעים לעבוד עם התכונות המובילות שלנו, קל לנו לזהות דרכים לשלב כוחות כדי להשיג תוצאת טובות יותר בעזרת שיתוף פעולה עם אחרים. לפעמים הדברים ידועים: מי מסכם את הישיבות? מי יודעת לתמצת רעיונות? מי יודעת ליצור תוכנית פעולה? מי מביא צ'ופרים? לפעמים נדרשת חקירה עצמית לגילוי החוזקות והערכים המובילים.

5. גמישות, הרתמות, וויתור

 גמישות מאפשרת לנו לפעול באופן אפקטיבי ומקדם, בלי להגיע לקצוות. בין התמסרות טוטאלית לבין וויתר על הפרוייקט יש מרחב אינסופי של אפשרויות. גמישות מחשבתית מתפתחת כשאנחנו מסכימים לשאול את עצמנו שאלות: מה מניע אותי? מה אני רוצה להשיג? מה ארוויח? מה אפסיד? גמישות שמתפתחת מתוך מודעות עצמית מאפשרת לנו לפעול בחופשיות במרחב האישי והעסקי, בסביבה דינמית ובמצבים משתנים.

עוד מאותה קטגוריה

דילוג לתוכן